Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκός Οίκος: Μεγάλη η ρύπανση από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μέτρα για να μετριάσουν τη ρύπανση που συνδέεται με την παραγωγή κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος.

Λευκός Οίκος: Μεγάλη η ρύπανση από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της παραγωγής κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin θα μπορούσε να αποτελέσε τροχοπέδη στις προσπάθειες των ΗΠΑ να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

Το συμπέρασμα αυτό φέρνει την κυβέρνηση Μπάιντεν στο επίκεντρο μιας ήδη μαινόμενης συζήτησης σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Οι επικριτές κρούουν εδώ και μήνες τον κώδωνα του κινδύνου για την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στις εργασίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ενώ το Γραφείο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου δεν εξέδωσε συγκεκριμένους κανονισμούς, η έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μέτρα για να μετριάσουν τη ρύπανση που συνδέεται με την παραγωγή κρυπτονομισμάτων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να συλλέξει περισσότερα δεδομένα σχετικά με τη χρήση ενέργειας και να συνεργαστεί με τις πολιτείες και τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων για να θέσει συγκεκριμένα πρότυπα, ανέφερε το γραφείο.

«Ανάλογα με την ενεργειακή ένταση της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται, τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις ευρύτερες προσπάθειες για την επίτευξη μηδενικής καθαρής ρύπανσης από άνθρακα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και τους στόχους των ΗΠΑ για το κλίμα», ανέφερε το γραφείο του Λευκού Οίκου.

Οι εργασίες για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ καταναλώνουν τώρα περίπου τόση ενέργεια όση οι οικιακοί υπολογιστές, σύμφωνα με την έκθεση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v