Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτοξεύτηκε στο Διάστημα τριώροφος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος

Θα παρέχει υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικές και εν πτήσει συνδέσεις σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό της γαλλικής Eutelsat. Έχει ύψος 8,9 μέτρα, ζυγίζει 6,5 τόνους και θα τεθεί σε γεωστατική τροχιά σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων.

Εκτοξεύτηκε στο Διάστημα τριώροφος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο ψηλότερος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της Ευρώπης που έχει σταλεί ποτέ στο Διάστημα. Ο «Eutelsat Konnect Very High Throughput Satellite» έχει ύψος τριών ορόφων (8,9 μέτρα) και βάρος 6,5 τόνους.

Η εκτόξευση έγινε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης με πύραυλο Ariane 5 από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο Κουρού στη Γαλλική Γουιάνα της Νότιας Αμερικής. Ο δορυφόρος, που κατασκευάστηκε από την αεροδιαστημική εταιρεία Thales Alenia Sρace και θα τεθεί τελικά σε γεωστατική τροχιά σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων, θα παρέχει υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικές και εν πτήσει συνδέσεις σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό της Eutelsat.

Η εκτόξευση του νέου δορυφόρου ήταν η 114η αποστολή του ευρωπαϊκού πυραύλου Ariane 5 από την παρθενική πτήση του, το 1996. Ο πύραυλος θα κάνει ακόμη τρεις πτήσεις προτού τον διαδεχθεί ο Ariane 6, ο οποίος θα αναλάβει τις εκτοξεύσεις βαρέος φορτίου της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v