Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακή κρίση: Alert από ΕΚΤ στις τράπεζες για χρεοκοπίες εταιρειών

Εστειλε επιστολή στις τράπεζες τον περασμένο μήνα, λέγοντάς τους να αναλύσουν τον αντίκτυπο μιας διακοπής του φυσικού αερίου στις δραστηριότητές τους.

Ενεργειακή κρίση: Alert από ΕΚΤ στις τράπεζες για χρεοκοπίες εταιρειών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εντείνει τις συζητήσεις με στελέχη τραπεζών σχετικά με την ετοιμότητά τους για ενδεχόμενη αύξηση των χρεοκοπιών των εταιρειών και εξάντληση της ρευστότητας της αγοράς ενέργειας, εν μέσω επιδείνωσης της κατάστασης για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο εποπτικός φορέας των τραπεζών με έδρα τη Φρανκφούρτη έστειλε επιστολή στις τράπεζες τον περασμένο μήνα, λέγοντάς τους να αναλύσουν τον αντίκτυπο μιας διακοπής του φυσικού αερίου στις δραστηριότητές τους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Οι απαντήσεις αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου και οι επακόλουθες συνομιλίες θα έρθουν μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, είπαν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς η αλληλεπίδραση δεν είναι δημόσια.

Οι προσπάθειες της Ευρώπης να αποτρέψει μια πλήρη ενεργειακή κρίση ανακόπηκαν αυτόν τον μήνα, αφού η Ρωσία κινήθηκε να διακόψει την παροχή μέσω του κύριου αγωγού Nord Steam στην περιοχή, ως απάντηση στις κυρώσεις για την Ουκρανία. Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απώλειες καθώς η ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται, με τα σχέδια πολλών τραπεζών να επιστρέψουν μερίσματα στους επενδυτές μετά από πολλά αδύναμα χρόνια, μάλλον αμφισβητούμενα.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v