Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη μεγάλη πυργκαγιά στη Γαλλία, κάηκαν 13.000 στρέμματα

Στους 540 οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικείες τους στην πόλη Σόμος και τους γειτονικούς οικισμούς. Τέσσερα σπίτια καταστράφηκαν. Συντονισμένες προσπάθειες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξέλιξη μεγάλη πυργκαγιά στη Γαλλία, κάηκαν 13.000 στρέμματα

Πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη έχει κάψει 13.000 στρέμματα βλάστησης και δάσους στο Σομός στη νοτιοδυτική Γαλλία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να απομακρυνθούν περίπου 500 άνθρωποι, ανακοίνωσε την Τρίτη η νομαρχία.

Αυτή η νέα καταστροφή σε ένα νομό που έχει ήδη πληγεί από τις μεγάλες πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού (περί τα 300.000 στρέμματα κάηκαν) σημειώθηκε σε συνθήκες έντονης ζέστης με μηνιαίο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας να καταγράφεται τη Δευτέρα στο Μπορντό (37,5 βαθμοί Κελσίου), κάτι που έχει να συμβεί μήνα Σεπτέμβριο από το 1987, σύμφωνα με την Γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από τη Δευτέρα το βράδυ, 540 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την πόλη Σομός και τους γειτονικούς οικισμούς, σύμφωνα με τη νομαρχία, η οποία ανέφερε ότι τέσσερα σπίτια κάηκαν.

Περισσότεροι από 300 πυροσβέστες επιχειρούν στο Σομός, που βρίσκεται ανάμεσα στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λακανό, και στο Μπορντό.

Εναέρια μέσα συμμετείχαν επίσης στην επιχείρηση κατάσβεσης για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες με δύο Canadair, δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Dash.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v