Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει για άλμα του πετρελαίου στα $150 η JP Morgan

Οι πετρελαϊκές εταιρείες δεν ξοδεύουν αρκετά για γεωτρήσεις για να αντικαταστήσουν τα παλιά αποθέματα και οι αγορές εξαρτώνται πάρα πολύ από τα κράτη του ΟΠΕΚ, προειδοποίησε η JP Morgan.

Επιμένει για άλμα του πετρελαίου στα $150 η JP Morgan

Οι τιμές του πετρελαίου θα ωθηθούν υψηλότερα καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως το φυσικό αέριο και οι ανανεώσιμες δεν μπορούν να καλύψουν το κενό, σύμφωνα με την JPMorgan.

Ο Κρίστιαν Μάλεκ, επικεφαλής ενεργειακής στρατηγικής της τράπεζας, επανέλαβε την πρόβλεψή του για την τιμή των 150 δολαρίων το βαρέλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg την Τρίτη.

Καθώς η παγκόσμια παραγωγή αργού δεν μπορεί να καλύψει την αύξηση της ζήτησης, «επιστρέφουμε στο ίδιο θέμα, δηλαδή πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το ενεργειακό έλλειμμα στο μέλλον;» τόνισε ο Μάλεκ. «Δεν μπορεί να είναι ο άνθρακας, δεν μπορεί να είναι το αέριο . Πρέπει να γίνει μέσω της ηλιακής και αιολικής ενέργειας και μετά, όταν θα το έχουμε περάσει αυτό, θα εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλο έλλειμμα σε πετρέλαιο, που ουσιαστικά σημαίνει ότι θα δούμε μια ανατιμολόγηση του πετρελαίου σημαντικά υψηλότερη» πρόσθεσε.

Ο Μάλεκ υπογράμμισε ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες δεν ξοδεύουν αρκετά για γεωτρήσεις για να αντικαταστήσουν τα παλιά αποθέματα και οι αγορές εξαρτώνται πάρα πολύ από τα κράτη του ΟΠΕΚ για να διατηρήσουν την υφήλιο επαρκώς εφοδιασμένη.

Από την πλευρά της ζήτησης, ο ίδιος σημείωσε ότι η κινεζική ζήτηση πιθανότατα θα δει μια αναζωπύρωση μόλις αρθούν τα lockdown που σχετίζονται με την πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v