Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη €760 εκατ. για το γερμανικό δημόσιο από τη διάσωση της Lufthansa

Έσοδα ύψους 1,07 δισ. ευρώ αποκόμισε το γερμανικό δημόσιο για μερίδιο της Lufthansa που απέκτησε το 2020 έναντι 306 εκατ. ευρώ.

Kέρδη €760 εκατ. για το γερμανικό δημόσιο από τη διάσωση της Lufthansa

Η Γερμανία αποκόμισε 760 εκατ. ευρώ από την πώληση του πλήρους μεριδίου του γερμανικού δημοσίου στη Lufthansa, παραχωρώντας όλο το ποσοστό που είχε αποκτήσει στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των lockdown. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της χώρας διέθεσε το υπόλοιπο 9,92% της Lufthansa σε διεθνείς επενδυτές, σύμφωνα με δήλωση.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Τρίτη την πώληση μεριδίου 6,2%.

Τα έσοδα ύψους 1,07 δισ. ευρώ υπερβαίνουν σημαντικά τα 306 εκατ. ευρώ που επενδύθηκαν, δήλωσε υπεύθυνη του Ταμείου. Με αυτό το αποτέλεσμα, «η συμμετοχή του Ταμείου μηδενίστηκε και η εταιρεία βρίσκεται ξανά σε ιδιωτικά χέρια», πρόσθεσε.

Οι μετοχές διαπραγματεύονταν 4,4% χαμηλότερα στη Φρανκφούρτη. 

Η Lufthansa τον Νοέμβριο αποπλήρωσε πρόωρα το τελευταίο δάνειο από το πρόγραμμα διάσωσης των 9 δισ. ευρώ, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να πουλήσει το μερίδιό της με κέρδος.

Το κράτος παρενέβη κατά τη διάρκεια του 2020 για να σώσει την αεροπορική εταιρεία, μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία.

Ο Κλάους-Μίχαελ Κουν, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας, μπορεί να ήταν ένας από τους αγοραστές, καθώς είχε δηλώσει ότι θέλει να αποκτήσει περισσότερες μετοχές της Lufthansa. Ο δισεκατομμυριούχος είχε ήδη μερίδιο 15,01% την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v