Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγαλύτερος μέτοχος της Lufthansa έγινε ο πλουσιότερος Γερμανός

Ο Klaus-Michael Kuehne των $32,2 δισ., «βασιλιάς» των logistics και των θαλάσσιων διαμεταφορών, απέκτησε μερίδιο 17,5% και ξεπέρασε τη συμμετοχή του κράτους στη μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης.

Μεγαλύτερος μέτοχος της Lufthansa έγινε ο πλουσιότερος Γερμανός

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας αύξησε το μερίδιό του στην Lufthansa, αγοράζοντας μετοχές που ξεφορτώνεται η κυβέρνηση της χώρας στο πλαίσιο της εξόδου της από τη ναυαρχίδα των αερομεταφορών.

Ο Klaus-Michael Kuehne κατέχει πλέον το 17,5% της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας Kuehne Holding AG. Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος των logistics ξεπέρασε το γερμανικό κράτος ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Ο Kuehne, ο οποίος επίσης έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αποκτήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Lufthansa, έχει περιουσία 32,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Είναι επίτιμος πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Kuehne+Nagel, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλάσσιων διαμεταφορών στον κόσμο.

Η αγορά έρχεται αφού το γερμανικό Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης WSF διέθεσε σε επενδυτές το μερίδιό του στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, αποκομίζοντας κέρδη 760 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό κράτος παρενέβη το 2020 για να διασώσει τη Lufthansa μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που οφείλονταν στην πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v