Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σι Τζινπίνγκ: Συνεργασία με Ρωσία για... θετική ενέργεια στον κόσμο

Πρώτη συνάντηση των ηγετών Ρωσίας-Κίνας από την έναρξη των επιχειρήσεων. Εκτιμώ την ισορροπημένη θέση της Κίνας στο θέμα της Ουκρανίας, δηλώνει ο Πούτιν.

Σι Τζινπίνγκ: Συνεργασία με Ρωσία για... θετική ενέργεια στον κόσμο

Η Κίνα θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για να «ενσταλάξει σταθερότητα και θετική ενέργεια σε έναν χαοτικό κόσμο», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο συνόδου κορυφής στο Ουζμπεκιστάν. Μάλιστα χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο «παλιό φίλο».

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Κινέζο ηγέτη ότι η Μόσχα υποστηρίζει την πολιτική του Πεκίνου «Μία Κίνα» και αντιτίθεται στις «προκλήσεις» των Ηνωμένων Πολιτειών στα στενά της Ταϊβάν. Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία εκτιμά την «ισορροπημένη θέση» της Κίνας στο θέμα της Ουκρανίας.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο Ουζμπεκιστάν. Ήταν η πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v