Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Παράλληλα, η Ταϊπέι καταγγέλλει αυξημένη κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα στους αιθέρες και στα ύδατα της χώρας.

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη νοτιοανατολική Ταϊβάν, ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης της χώρας δεν κάνουν λόγο για θύματα. Πληροφορίες υπάρχουν μόνο για πτώσεις αντικειμένων σε σπίτια και καταστήματα, αναφέρει το Bloοmberg.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Ταϊβάν μετέδωσε ότι το μετρό στην πόλη Kaoshiung τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ εκτίμησε αρχικά το μέγεθος του σεισμού στα 6,6 Ρίχτερ, τοποθετώντας το επίκεντρο στην κομητεία Taitung, ορυζοπαραγωγό περιοχή με πληθυσμό 8.500 κατοίκων. Το επίκεντρο του σεισμού δεν ήταν σε θαλάσσια περιοχή και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Παράλληλα, πριν από τον σεισμό, η Ταϊβάν καταγγέλλει ότι η Κίνα συνεχίζει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες γύρω από το νησί. Το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι, μεταδίδει το Reuters, ανακοίνωσε ότι εντόπισε 20 κινεζικά αεροσκάφη και πέντε κινεζικά πλοία που επιχειρούσαν πέριξ της νησιωτικής χώρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v