Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φιλορώσοι: 13 άμαχοι νεκροί από ουκρανική επίθεση στο Ντονέτσκ

Για «τιμωρητική» επιδρομή μιλά ο αυτονομιστής δήμαρχος. Ουκρανοί, από την άλλη, κάνουν λόγο για 10 άμαχους νεκρούς από ρωσικά πλήγματα. Οι μάχες στις ανατολικές επαρχίες αναζωπυρώνονται.

Φιλορώσοι: 13 άμαχοι νεκροί από ουκρανική επίθεση στο Ντονέτσκ

Μια «τιμωρητική» ουκρανική επιδρομή στο Ντονέτσκ, πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτονομιστικής ζώνης στην ανατολική Ουκρανία, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 13 αμάχων, δήλωσε σήμερα ο φιλορώσος δήμαρχος της πόλης Αλεξέι Κεμζούλιν.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, 13 άμαχοι σκοτώθηκαν έπειτα από έναν τιμωρητικό βομβαρδισμό στην πλατεία των Κομισάριων του Μπακού», στο δυτικό Ντονέτσκ, ανέφερε στο Telegram ο Κεμζούλιν, διευκρινίζοντας πως ο αριθμός των τραυματιών είναι ακόμη άγνωστος.

«Εννέα βλήματα διαμετρήματος 155 χιλιοστών εκτοξεύτηκαν από το χωριό Νεταϊλοβέ», πρόσθεσε, καλώντας τους κατοίκους να «μη βγαίνουν από τα σπίτια τους, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο».

Οι δηλώσεις αυτές δεν μπορούν προσώρας να εξακριβωθούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Σχεδόν επτά μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Έτσι, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα ότι εξαπέλυσε πολλά πλήγματα σε όλη τη χώρα την Κυριακή, μεταξύ των οποίων ένα στην πόλη Ζαπορίζια (νότια), που «κατέστρεψε εργαστήρια όπου συντηρούνταν αμερικανικά συστήματα πυραύλων Himars».

Συγκρούσεις επίσης σημειώθηκαν στα περίχωρα της αυτονομιστικής περιοχής του Ντονέτσκ, όπως και στη γειτονική περιοχή Λουγκάνσκ.

Αντιμέτωπος με ουκρανική αντεπίθεση που εξαπολύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Χαρκόβου, πιο βόρεια, ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να αποσύρει μέρος των στρατευμάτων του προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα του Ντονέτσκ, όπου οι μάχες είναι καθημερινές.

Η ουκρανική προεδρία δήλωσε από την πλευρά της πως «δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν», έπειτα από ρωσικά πλήγματα στη διάρκεια της Κυριακής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v