Διαγκωνισμός Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου: Ποιος θα δώσει περισσότερα στους φτωχούς

Τριπλασιασμό των κοινωνικών δαπανών και διαγραφή δανείων υπόσχεται ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ιδιόκτητο σπίτι σε ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα τάζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαγκωνισμός Ερντογάν-Κιλιτσντάρογλου: Ποιος θα δώσει περισσότερα στους φτωχούς

Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (φωτ.) υπόσχεται να δαπανήσει περισσότερα για την πρόνοια και να διαγράψει δάνεια πολιτών με χαμηλά εισοδήματα, στο πλαίσιο των προσπαθειών να συγκεντρώσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, πιθανός υποψήφιος εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του επόμενου Ιουνίου, δήλωσε την Κυριακή ότι θα τριπλασιάσει το μερίδιο των δαπανών κοινωνικής πρόνοιας σε περίπου 12% του κρατικού προϋπολογισμού των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε με τις τράπεζες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των πολιτών με το χαμηλότερο εισόδημα και τελικά να διαγραφούν», είπε ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη. Σε όλη τη χώρα, οι Τούρκοι παλεύουν με ετήσιο πληθωρισμό που έχει ξεπεράσει το 80%.

Το κόμμα Ερντογάν έχει επίσης υποσχεθεί περισσότερες κρατικές δαπάνες για να ανακουφίσει τους πολίτες, εν μέσω συνεχών αυξήσεων στις τιμές. Ο νυν πρόεδρος, ο οποίος απολαμβάνει μεγαλύτερη δημοφιλία από τον Κιλιτσντάρογλου, παρόλο που γλιστρά κοντά σε χαμηλό όλων των εποχών στις δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα πρόγραμμα ύψους 50 δισ. δολαρίων για να αποκτήσουν ιδιόκτητο σπίτι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα.

Ο Ερντογάν έχει αρκετό δημοσιονομικό περιθώριο για να υλοποιήσει προεκλογικές υποσχέσεις, ύστερα από το σημαντικό πλεόνασμα του πρώτου οκταμήνου του έτους, μεταδίδει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v