Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουηδία: Συγχώνευση-μαμούθ $1,7 δισ. με ελληνικό άρωμα, στο delivery

Η ιστορική επενδυτική εταιρεία Kinnevik παίρνει στις πλάτες της δύο startup που έχουν επεκταθεί ήδη σε 7 χώρες. Πρόεδρος δ.σ. της Instabee ο ελληνικής καταγωγής ιδρυτής της Instabox Αλέξης Πρίφτης.

Σουηδία: Συγχώνευση-μαμούθ $1,7 δισ. με ελληνικό άρωμα, στο delivery

Συγχωνεύονται οι σουηδικές εταιρείες μεταφοράς και διανομής προϊόντων (last-mile) Instabox και Budbee δημιουργώντας έναν νέο ισχυρό παίκτη στον κλάδο, με αποτίμηση 18 δισ. κορόνες (1,66 δισ. δολάρια), μεταδίδει το Βloomberg.

Η νέα εταιρεία, με τη σύνθετη επωνυμία Instabee, θα ανήκει στους ιδρυτές των δύο startup καθώς και στην Kinnevik, επενδυτική εταιρεία με 80ετή ιστορία που ξεκίνησε η οικογένεια Stenbeck. Άλλοι χρηματοδότες είναι οι Creades, EQT Ventures, AMF και Hennes & Mauritz.

Οι ιδρυτές των δύο νεοφυών επιχειρήσεων θα «συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο» στο νέο εγχείρημα. Διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Fredrik Hamilton, ιδρυτής της Budbee, και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο ελληνικής καταγωγής ιδρυτής της Instabox, Αλέξης Πρίφτης.

Η εταιρεία Instabox, που ιδρύθηκε στη Στοκχόλμη το 2015, έχει επεκταθεί σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία και Γερμανία με σύστημα θυρίδων που ελέγχονται από έξυπνα τηλέφωνα. Η Budbee δραστηριοποιείται σε Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το ταξίδι ανάπτυξης της Instabee ως κορυφαίος μέτοχός της», δήλωσε ο Georgi Ganev, διευθύνων σύμβουλος της Kinnevik.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v