Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βοήθεια 30 δισ. στις ιταλικές επιχειρήσεις ζητάει ο Σαλβίνι

«Αν ξεκινήσει η χιονοστιβάδα, όταν μπούμε στην κυβέρνηση θα είμαστε σε θέση να χειριστούμε μόνο τις συνέπειες», δήλωσε ο ηγέτης του δεξιού συνασπισμού.

Βοήθεια 30 δισ. στις ιταλικές επιχειρήσεις ζητάει ο Σαλβίνι

Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης του δεξιού συνασπισμού που αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές στην Ιταλία, θέλει κρατικές επιχορηγήσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για να περιορίσει το κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις ενόψει του χειμώνα.

«Το πρόβλημά μου είναι πώς θα διασφαλίσω ότι οι ιταλικές βιομηχανίες θα επιβιώσουν τους επόμενους μήνες με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας», είπε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του στο εκθεσιακό κέντρο του Μιλάνου τη Δευτέρα, επικαλούμενος εταιρείες που έχουν αρχίσει να απολύουν εργαζομένους λόγω των αυξήσεων των τιμών.

«Αν ξεκινήσει η χιονοστιβάδα, όταν μπούμε στην κυβέρνηση θα είμαστε σε θέση να χειριστούμε μόνο τις συνέπειες», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Σαλβίνι προτρέπει τον Ντράγκι να διευρύνει το έλλειμμα του προϋπολογισμού για να χρηματοδοτήσει τα νέα μέτρα, πριν αποχωρήσει από την πρωθυπουργία. Ο Σαλβίνι δεσμεύτηκε ότι εάν το αίτημά του ικανοποιηθεί, θα αποφύγει να επιδιώξει περαιτέρω αύξηση του χρέους-μαμούθ της Ιταλίας - μια επιλογή που ανησυχεί τους επενδυτές. Ο Ντράγκι έχει αποκλείσει ένα τέτοιο μέτρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v