Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια Τράπεζα: Πέρα από το 2023 η ύφεση στον πλανήτη

«Πριν από έξι μήνες ανησυχούσαμε πραγματικά για μια επιβράδυνση της ανάκαμψης και τις πολύ υψηλές τιμές, τώρα πιστεύω ότι ανησυχούμε πολύ περισσότερο για έναν γενικευμένο στασιμοπληθωρισμό», είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος, Ίντερμιτ Γκιλ.

Παγκόσμια Τράπεζα: Πέρα από το 2023 η ύφεση στον πλανήτη

H επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας είναι ενδεχόμενο να διαρκέσει πέραν του 2023, όπως δήλωσε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς στο τηλεοπτικό κανάλι επιχειρηματικών ειδήσεων Fox Business.

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για ανάκαμψη στην Κίνα, όπου τα λοκντάουν του δεύτερου τριμήνου για την COVID-19 διαδραμάτισαν μεγάλο ρόλο στη δραστική επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, όπως και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

“Η ανησυχία που έχω είναι ότι, αν κοιτάξει κάποιος τον υπόλοιπό κόσμο, θα δει ότι μένει πίσω και αυτό μπορεί να διαρκέσει μέχρι και το 2023 και πέραν αυτού», παρατήρησε ο Μαλπάς.

Ξυπνούν μνήμες της δεκαετίας του 1970 για την παγκόσμια οικονομία προειδοποιούσε πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής οικονομολόγος του διεθνούς οργανισμού. Το κύμα αυξήσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες εντείνει την επιβράδυνση.

«Πριν από έξι μήνες ανησυχούσαμε πραγματικά για μια επιβράδυνση της ανάκαμψης και τις πολύ υψηλές τιμές σε κάποια εμπορεύματα, και τώρα πιστεύω ότι ανησυχούμε πολύ περισσότερο για έναν γενικευμένο στασιμοπληθωρισμό, ο οποίος επαναφέρει πραγματικά δυσάρεστες μνήμες από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και των τελευταίων δεκαετιών» δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ίντερμιτ Γκιλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v