Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 500 δισ. ευρώ ο λογαριασμός για την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης

Τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν μέχρι στιγμής δεσμεύσει €314 δισ. για την αντιμετώπισή της, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαθέσει 178 δισ. ευρώ.

Στα 500 δισ. ευρώ ο λογαριασμός για την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης

Ο λογαριασμός για την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης πλησιάζει τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς οι κυβερνήσεις σπεύδουν να αμβλύνουν το πλήγμα της εκτίναξης των τιμών, σύμφωνα με το think tank Bruegel.

Τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μέχρι στιγμής δεσμεύσει 314 δισ. ευρώ για να μετριάσουν τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαθέσει 178 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις του Bruegel που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη.

Η αυξανόμενη δημοσιονομική επιβάρυνση -οι δαπάνες της ΕΕ αντιστοιχούν στο 1,7% του ΑΕΠ του μπλοκ- έρχεται καθώς τα ευρωπαϊκά κράτη αντιμετωπίζουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τις δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές.

Οι υπουργοί της ΕΕ διαπραγματεύονται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα μεταφέρει τα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών σε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η συμφωνία αναμένεται να επιτευχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v