Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Schneider Electric δίνει £9,5 δισ. και εξαγοράζει την Aveva

Ο γαλλικός τεχνολογικός όμιλος αγοράζει το 40% της βρετανικής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού που δεν κατέχει ήδη, έναντι 31 στερλινών ανά μετοχή. Από τα μεγαλύτερα φετινά deals.

Η Schneider Electric δίνει £9,5 δισ. και εξαγοράζει την Aveva

Η Schneider Electric προχωρά στην πλήρη εξαγορά της Aveva, σε μια συμφωνία που αποτιμά το μετοχικό κεφάλαιο του βρετανικού προγραμματιστή λογισμικού σε σχεδόν 9,5 δισ. στερλίνες και αφαιρεί από την αγορά του Λονδίνου έναν από τους λίγους εναπομείναντες μεγάλους τεχνολογικούς ομίλους.

Ο γαλλικός όμιλος αγοράζει το 40% της Aveva που δεν κατέχει ήδη, έναντι 31 στερλινών ανά μετοχή, γράφουν οι Financial Times. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στη Βρετανία φέτος.

Η προσφορά καταγράφει premium 40% από τη στιγμή που η Schneider επιβεβαίωσε ότι διερευνά την εν λόγω εξαγορά, στα τέλη Αυγούστου. Η μετοχή της Aveva έκλεισε στις 30,38 στερλίνες την Τρίτη.

Η βρετανική εταιρεία ξεπήδησε από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ τη δεκαετία του 1960, αποτελώντας ένα από τα παλαιότερα τεχνολογικά brands της Βρετανίας. Το λογισμικό της έχει επικεντρωθεί κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της μεταποίησης -στους οποίους δραστηριοποιείται επίσης και η Schneider Electric- αλλά και σε ευρύτερο φάσμα.

Η αγοραία αξία της Schneider έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς οι περισσότεροι πελάτες της προσπάθησαν να εξοικονομήσουν ενέργεια και να χρησιμοποιήσουν αυτοματισμό και εξειδικευμένο λογισμικό σε κέντρα δεδομένων και κτίρια.

Ο γαλλικός όμιλος δήλωσε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει την «ταχύτερη εκτέλεση της στρατηγικής του για την ανάπτυξη λογισμικού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v