Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζήτησαν Πούτιν και Μπιν Σαλμάν για τη συμφωνία ΟΠΕΚ

Ποια η πρόθεσή τους γύρω από την τήρησή της, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στην αγορά, αλλά και να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης πετρελαίου. Πόσο πιθανή είναι η περαιτέρω ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Τι συζήτησαν Πούτιν και Μπιν Σαλμάν για τη συμφωνία ΟΠΕΚ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συνομίλησαν την Πέμπτη σχολιάζοντας θετικά τις προσπάθειες εντός του πλαισίου του ΟΠΕΚ+, ενώ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να τηρήσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σε μία ανακοίνωση ανέφεραν πως συζήτησαν επίσης πιθανούς τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Στα τέλη Ιουλίου οι δύο χώρες, ανακοίνωσαν ότι παραμένουν δεσμευμένες στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στην αγορά, αλλά και να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης πετρελαίου.

Ικανοποιημένοι για την ανταλλαγή αιχμαλώτων Μόσχας-Κιέβου

Στο πλαίσιο της τηλεφωνικής τους συνομιλίας οι δύο ηγέτες εξέφρασαν επίσης «ικανοποίηση σε σχέση με τη μεταφορά στη Σαουδική Αραβία ξένων πολιτών αιχμαλώτων πολέμου (...) η οποία πραγματοποιήθηκε με την προσωπική μεσολάβηση του πρίγκιπα διαδόχου», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το Κίεβο είχε ανακοινώσει την Τετάρτη πως πήρε πίσω 215 Ουκρανούς και ξένους μαχητές κατά την ανταλλαγή με τη Μόσχα, η οποία ανέκτησε από την πλευρά της 55 Ρώσους αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος πρόσκειται στον Πούτιν και κατηγορείται στην Ουκρανία για εσχάτη προδοσία.

Λίγο νωρίτερα, το Ριάντ είχε ανακοινώσει, στο πλαίσιο αυτής της ανταλλαγής, τη μεταφορά στη Σαουδική Αραβία πέντε Βρετανών, δύο Αμερικανών, ενός Μαροκινού, ενός Σουηδού και ενός Κροάτη.

Οι πέντε Βρετανοί που απελευθερώθηκαν επέστρεψαν την Πέμπτη στη χώρα τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v