Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται οι ανακαταλήψεις εδαφών, λέει το Κίεβο

Ενώ η Μόσχα ξεκίνησε δημοψήφισμα στην επαρχία Ντονέτσκ, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν τη Γιατσκίβκα, στα όρια με την επαρχία Χαρκόβου, εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση τους στην πόλη-κλειδί Μπαχμούτ.

Συνεχίζονται οι ανακαταλήψεις εδαφών, λέει το Κίεβο

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι ανακατέλαβε από τους Ρώσους μια τοποθεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ, στα ανατολικά της χώρας, τη στιγμή που η Μόσχα διοργανώνει δημοψηφίσματα προσάρτησης σε περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό τον έλεγχό της.

«Ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε τη Γιατσκίβκα», ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο Ολεκσίι Γκρόμοφ, αξιωματούχος του Γενικού Eπιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η κατάληψη αυτής της τοποθεσίας στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ φαίνεται να επιβεβαιώνει τη συνέχιση μιας ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει ήδη επιτρέψει στο Κίεβο να ανακαταλάβει αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη γειτονική περιοχή του Χαρκόβου.

«Οι Ουκρανοί έχουν επίσης αποκαταστήσει τον έλεγχό τους σε θέσεις νότια του Μπαχμούτ», μια πόλη-κλειδί στην περιοχή του Ντονέτσκ που αποτελεί στόχο ρωσικών επιθέσεων για εβδομάδες, είπε ο Γκρόμοφ.

Τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση στη Ρωσία ξεκίνησαν την Παρασκευή σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από τη Μόσχα. Τα δημοψηφίσματα χαρακτηρίζονται «χαλκευμένα» από το Κίεβο και τη Δύση και σηματοδοτούν μια νέα μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v