Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η G7 διαμηνύει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα ψευδοδημοψηφίσματα της Ρωσίας

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ αυτά τα δημοψηφίσματα που φαίνεται ότι είναι ένα βήμα προς την προσάρτηση στη Ρωσία, τονίζεται σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε η G7.

Η G7 διαμηνύει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα ψευδοδημοψηφίσματα της Ρωσίας

Οι ηγέτες των χωρών της G7, των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, καταδίκασαν σήμερα τα «ψευδοδημοψηφίσματα» της Ρωσίας σε κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της Μόσχας να δημιουργήσει ένα «ψευδές» πρόσχημα για την αλλαγή του καθεστώτος των ουκρανικών εδαφών.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ αυτά τα δημοψηφίσματα που φαίνεται ότι είναι ένα βήμα προς την προσάρτηση στη Ρωσία και δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τη δήθεν προσάρτηση, εάν γίνει», αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από έναν εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Ρωσία ξεκίνησε σήμερα τα δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ), τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια με στόχο την προσάρτηση των περιοχών αυτών. Το Κίεβο χαρακτήρισε απάτη τα δημοψηφίσματα, υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι απειλούνται με τιμωρίες εάν δεν ψηφίσουν σε αυτά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v