Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ ανυπομονούν να συνεργαστούν για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» με την Ιταλία

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την υποστήριξη μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Ουκρανίας, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικοδόμηση βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος», έγραψε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο Twitter.

Οι ΗΠΑ ανυπομονούν να συνεργαστούν για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» με την Ιταλία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσμένουν να συνεργαστούν με την νέα ιταλική κυβέρνηση μετά τη νίκη της ακροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα ενθαρρύνει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ιταλική κυβέρνηση για τους κοινούς μας στόχους: την υποστήριξη μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Ουκρανίας, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος», έγραψε ο Μπλίνκεν στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Η Ιταλία είναι ένας ζωτικής σημασίας σύμμαχος, μια ισχυρή δημοκρατία και ένας πολύτιμος εταίρος», είπε.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να θέσει την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο επίκεντρο της εξωτερικής του πολιτικής.

Το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d'Italia, FdI) υπό την Τζόρτζια Μελόνι επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ιταλία, όπου για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα μεταφασιστικό κόμμα οδεύει να κυβερνήσει τη χώρα.

Η Μελόνι έχει διαχωρίσει τη θέση της από ορισμένους άλλους ακροδεξιούς ηγέτες στην Ευρώπη υποστηρίζοντας σθεναρά την Ουκρανία στην μάχη της κατά της ρωσικής εισβολής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v