Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν και κράτη-μέλη «παρακολουθούν» τους Ρώσους που εγκαταλείπουν τη χώρα τους

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ανησυχητική αύξηση εισόδων και αιτημάτων ασύλου. Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Frontex παρακολουθούν στενά τις ροές. Σε λειτουργία ο μηχανισμός IPCR για την πολιτική αντιμετώπισης κρίσεων.

Κομισιόν και κράτη-μέλη «παρακολουθούν» τους Ρώσους που εγκαταλείπουν τη χώρα τους

H Koμισιόν είναι σε επαφή με τα κράτη-μέλη για την αξιολόγηση της κατάστασης και την προετοιμασία των επόμενων βημάτων σχετικά με τους Ρώσους πολίτες οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εσωτερικών υποθέσεων Αννίτα Χίπερ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων η συνεδρίαση της IPCR, του αρμόδιου μηχανισμού της ΕΕ για την πολιτική αντιμετώπισης κρίσεων, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ανησυχητική αύξηση εισόδων και αιτημάτων ασύλου από Ρώσους πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Frontex καλούνται να παρακολουθούν στενά τις εισόδους Ρώσων πολιτών τόσο στην ΕΕ όσο και σε τρίτες χώρες και να ενημερώνουν τον εν λόγω μηχανισμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v