Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το κραχ στα κρυπτονομίσματα έδιωξε τους «τουρίστες»

Η ρύθμιση της αγοράς έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη, υποστήριξε ο υπεύθυνος της Revolut για τα κρυπτονομίσματα. Πιο βιώσιμο το νέο τοπίο.

Το κραχ στα κρυπτονομίσματα έδιωξε τους «τουρίστες»

Το δύσκολο φετινό οικονομικό κλίμα έδιωξε κάποιους από τους «τουρίστες» της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, τόνισε η Ιρίνα Χάιβας, μέτοχος στην εταιρεία venture capital Atomico. 

«Δεν είναι κακό που τελείωσε ο υπερβολικός ενθουσιασμός» ανέφερε σε συνέδριο του Bloomberg που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο, υποστηρίζοντας ότι αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν νέες εταιρείες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων γνωρίζουν τις συνθήκες στην αγορά και «θέλουν να χτίσουν κάτι πιο βιώσιμο αντί να κερδοσκοπίσουν».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Έντουαρντ Κούπερ, υπεύθυνος για τα κρυπτονομίσματα στη Revolut.

Υποστήριξε ότι το 2020 ήταν πολύ ευφορικό με την εμφάνιση πολλών νέων εταιρειών που δεν είχαν βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. «Τότε είναι που γυρίζει η παλίρροια και όσοι έχουν καλό επιχειρηματικό μοντέλο επιβιώνουν και γίνονται πιο ισχυροί» πρόσθεσε. 

Ο Κούπερ σημείωσε ακόμα ότι ο όγκος συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα μεταξύ των πελατών της Revolut έχει υποχωρήσει, αλλά ο αριθμός των πελατών που αποκτούν έκθεση σε κρυπτονομίσματα είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι στις αρχές του 2020, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται στο ότι τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται πλέον ένα συμβατικό στοιχείο ενεργητικού.

Η ρύθμιση της αγοράς βοήθησε τη Revolut καθώς κάνει τις παραδοσιακές επιχειρήσεις να νιώθουν πιο άνετα που συνεργάζονται μαζί της, τόνισε ο Κούπερ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v