Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CNN: Ρωσικά πλοία και υποβρύχια κοντά στα «χτυπήματα» στους Nord Stream

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας κατέγραψαν αυτές τις κινήσεις του ρωσικού ναυτικού τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς και την περασμένη εβδομάδα.

CNN: Ρωσικά πλοία και υποβρύχια κοντά στα «χτυπήματα» στους Nord Stream

Πλοία και υποβρύχια του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού καταγράφηκαν να περνούν κοντά στους αγωγούς Nord Stream όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ανέφεραν δυτικές πηγές πληροφοριών, όπως αναφέρει το CNN.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας κατέγραψαν αυτές τις κινήσεις του ρωσικού ναυτικού τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς και την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εμπλέκονται ως ύποπτοι στο σαμποτάζ στον Nord Stream, ανέφεραν οι πηγές των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το CNN.

Οι αγωγοί Nord Stream έχουν αποτελέσει το τελευταίο σημείο σύγκρουσης στον κλιμακούμενο ενεργειακό πόλεμο μεταξύ της Ευρώπης και της Μόσχας. Ενας Δανός στρατιωτικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πλοία του ρωσικού ναυτικού επιχειρούν συχνά στην περιοχή.

"Τα βλέπουμε κάθε εβδομάδα. Οι ρωσικές δραστηριότητες στη Βαλτική Θάλασσα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Δοκιμάζουν αρκετά συχνά τις αντιδράσεις μας - τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα.", δήλωσε στο CNN.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v