Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Porsche στη μεγαλύτερη ΙΡΟ της Γερμανίας εδώ και δεκαετίες

Οι μετοχές αυξήθηκαν στα 84 ευρώ στο άνοιγμα, αφού η VW τιμολόγησε τις μετοχές στα 82,50. Η ΙΡΟ της Porsche δίνει νέα πνοή, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός, τα επιτόκια και η απειλή μιας παγκόσμιας ύφεσης τρομάζουν τους επενδυτές.

Ανοδικά η Porsche στη μεγαλύτερη ΙΡΟ της Γερμανίας εδώ και δεκαετίες

Ανοδο έως και 1,8% σημειώνουν οι μετοχές της Porsche, οι οποίες άρχισαν να διαπραγματεύονται στη Φρανκφούρτη μετά την ισχυρή επενδυτική ζήτηση που ενίσχυσε την αρχική δημόσια προσφορά των 9,4 δισ. ευρώ της κατασκευάστριας σπορ αυτοκινήτων, με τιμή εκκίνησης στο ανώτατο επίπεδο του εύρος διακύμανσης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η πώληση μετοχών - η μεγαλύτερη ΙΡΟ στην Ευρώπη σε πάνω από μια δεκαετία - αποτιμά την Porsche στα 75 δισ. ευρώ. Η μητρική της, ηVolkswagen, η οποία θα λάβει όλα τα έσοδα από την εισαγωγή, έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 81 δισ. ευρώ. Οι μετοχές αυξήθηκαν στα 84 ευρώ στο άνοιγμα, αφού η VW τιμολόγησε τις μετοχές στα 82,50.

Η ΙΡΟ της Porsche δίνει νέα πνοή, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός, τα επιτόκια και η απειλή μιας παγκόσμιας ύφεσης τρομάζουν τους επενδυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v