Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν 48% οι εισαγωγές ασθενών Covid-19 σε αγγλικά νοσοκομεία

Μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται σε μολύνσεις εντός νοσοκομείου. Ειδικοί προειδοποιούν ότι το πρώτο χειμερινό κύμα κορωνοϊού βρίσκεται προ των πυλών και αρχίζει να επηρεάζει το σύστημα υγείας.

Αυξήθηκαν 48% οι εισαγωγές ασθενών Covid-19 σε αγγλικά νοσοκομεία

Κατά 48% αυξήθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία της Αγγλίας την τελευταία εβδομάδα, ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι το πρώτο χειμερινό κύμα αρχίζει να επηρεάζει το σύστημα υγείας, μεταδίδει το Politico.

Η πληρότητα των κλινών Covid-19 είναι αυξημένη κατά 37% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται, ενώ οι νοσηλείες αφορούν κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται σε μολύνσεις εντός νοσοκομείου, δείχνουν τα στοιχεία. Το ποσοστό όσων νοσηλεύονται λόγω του κορωνοϊού, σε αντίθεση με όσους νοσηλεύονται με κορωνοϊό, ανέρχεται σε 39%, σημειώνοντας αύξηση 46% μέσα σε μια εβδομάδα. 

Η Mary Ramsay, διευθύντρια δημόσιας υγείας στην Υπηρεσία U.K. Health Security Agency προέτρεψε τον πληθυσμό να κάνει αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά και να εμβολιαστεί κατά της γρίπης, προειδοποιώντας για «απρόβλεπτο χειμώνα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v