Μελόνι σε Ντράγκι: Όλοι μαζί απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Άμεση απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζήτησε η νικήτρια των ιταλικών εκλογών μιλώντας τηλεφωνικά με τον απερχόμενο πρωθυπουργό. «Χωρίς κοινή στρατηγική, καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να προσφέρει μόνη της αποτελεσματικές λύσεις».

Μελόνι σε Ντράγκι: Όλοι μαζί απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι είχε η πρόεδρος του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, κατά την οποία συζήτησαν μεταξύ άλλων τα νέα μέτρα που υιοθέτησε η Γερμανία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. «Το ενεργειακό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μελόνι, εξερχόμενη από τα γραφεία του κόμματός της.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η νικήτρια των ιταλικών εκλογών της περασμένης Κυριακής τόνισε: «Στην ιστορική πρόκληση της ενεργειακής κρίσης χρειάζεται άμεση απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την προστασία των οικογενειών και των επιχειρήσεων. Χωρίς κοινή στρατηγική, καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να προσφέρει μόνη της αποτελεσματικές λύσεις μεγάλης διάρκειας. Ούτε εκείνες που μοιάζουν λιγότερο ευάλωτες από χρηματοπιστωτικής άποψης. Για τον λόγο αυτόν, εύχομαι στην αυριανή ευρωπαϊκή σύνοδο με θέμα την ενέργεια να υπερισχύσει η λογική και η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε ό,τι αφορά αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα για την Ιταλία, εύχομαι να υπάρξει μια κοινή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v