Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Νεκροί 23 άμαχοι από ρωσικό πλήγμα σε κομβόι πολιτών

Το πυραυλικό χτύπημα πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Ζαπορίζια. Για τουλάχιστον 28 τραυματίες έκανε λόγο ο κυβερνήτης της περιοχής, Ολεξάντρ Σταρούκ. Υπεύθυνο το Κίεβο, υποστηρίζει το Κρεμλίνο.

Ουκρανία: Νεκροί 23 άμαχοι από ρωσικό πλήγμα σε κομβόι πολιτών

Μια οχηματοπομπή που μετέφερε Ουκρανούς πολίτες επλήγη νωρίτερα την Παρασκευή από ρωσικό πύραυλο κοντά στην πόλη Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, όπως είπε ο κυβερνήτης της και σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί και 28 τραυματίες.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί», έγραψε στο Telegram ο Ολεξάντρ Σταρούκ.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο μιας «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως τη χαρακτηρίζει, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στοχοθετεί αμάχους.

Κατηγορούν το Κίεβο οι Ρώσοι

Οι ρωσικές αρχές κατοχής στην επαρχία Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας κατηγόρησαν σήμερα το Κίεβο ότι ευθύνεται για το θανατηφόρο πλήγμα εναντίον μιας οχηματοπομπής, από το οποίο σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι.

«Οι Ουκρανοί μαχητές διέπραξαν ακόμη μία τρομοκρατική πράξη. Αφού είδαν ότι οι κάτοικοι πήγαιναν μαζικά προς την (κατεχόμενη) περιοχή της Ζαπορίζια, έπληξαν οχηματοπομπή δεκάδων αυτοκινήτων αμάχων», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ στο Telegram.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v