Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμη συνάντηση Τρας με τον «Μίστερ Kέρβερο» του προϋπολογισμού

Η πρωθυπουργός μαζί με τον ΥΠΟΙΚ Κουάζι Κουάρτενγκ συναντούν τον Ρίτσαρντ Χιουζ, υπεύθυνο του Γραφείου για Τήρηση του Προϋπολογισμού. Στο επίκεντρο η διαδικασία προβλέψεων αλλά και οι οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις από τον Μάρτιο.

Κρίσιμη συνάντηση Τρας με τον «Μίστερ Kέρβερο» του προϋπολογισμού

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας και ο υπουργός των Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ θα συναντηθούν με τον Ρίτσαρντ Χιουζ που είναι υπεύθυνος του Γραφείου για την Τήρηση του Προϋπολογισμού (OBR), μετά από το χάος που προκλήθηκε στις χρηματαγορές τις τελευταίες ημέρες από τις μειώσεις φόρων που προγραμματίζει να κάνει η βρετανική κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων θα βρεθούν η διαδικασία οικονομικών προβλέψεων του προϋπολογισμού, αλλά και οι οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις από τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε χθες το βρετανικό υπουργείο των Οικονομικών.

Ο Κουάρτενγκ ανακοίνωσε μία σειρά από μειώσεις φόρων την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ανακοίνωσης του, την οποία συνόδευσε με εκτιμήσεις του OBR, προκαλώντας αναταραχή στις χρηματαγορές.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει από το OBR να καταρτίσει το πρώτο προσχέδιο οικονομικών προβλέψεων στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος προγραμματίζει να κάνει μία ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό στις 23 Νοεμβρίου, περιλαμβάνοντας νέες εκτιμήσεις και λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος δανεισμού αλλά και τα μέτρα μείωσης του χρέους.

Μία επιτροπή βουλευτών στο κοινοβούλιο της Βρετανίας έχει παροτρύνει τον Κουάρτενγκ να παρουσιάσει την ανακοίνωσή του σχετικά με τον προϋπολογισμό.

Η Τρας και ο Κουάρτενγκ υπερασπίστηκαν τα οικονομικά σχέδια τους νωρίτερα χθες με την πρωθυπουργό να δηλώνει ότι χρειάζεται η άμεση ανάληψη δράσης, προκειμένου να βοηθηθεί η οικονομική ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v