Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Η Ρωσία έχει τέσσερις νέες περιφέρειες

Οι Αγγλοσάξονες ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Διαμήνυσε ότι οι Ρώσοι θα υπερασπιστούν τα εδάφη τους με κάθε μέσο, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δημιούργησαν προηγούμενο με τη χρήση πυρηνικών. Κατηγόρησε τη «σατανική» Δύση για υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας και ηθική παρακμή.

Πούτιν: Η Ρωσία έχει τέσσερις νέες περιφέρειες

Την προσάρτηση των περιφερειών του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια, της Χερσώνας και του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι οι άνθρωποι στις περιοχές αυτές έκαναν την επιλογή τους στα δημοψηφίσματα που διενεργήθηκαν.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η απόφασή τους στηρίχτηκε στην ιστορία. 

Θα θυμόμαστε πάντοτε αυτούς που δεν έπαψαν να αγωνίζονται κατά του νεοναζιστικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία το 2014. 

Όσοι πέθαναν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι ήρωες της μεγάλης Ρωσίας, υπογράμμισε ο Πούτιν. 

Όπως υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών χωρίστηκαν από τη μητέρα πατρίδα όταν διασπάστηκε η Σοβιετική Ένωση και χαρακτήρισε τους Ουκρανούς τον ίδιο λαό με τους Ρώσους. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει την ανασύσταστη της Σοβιετικής Ένωσης. 

Ο ίδιος κάλεσε το Κίεβο να σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος. 

Παράλληλα, ο Πούτιν κάλεσε το Κίεβο να σεβαστεί τη βούληση του λαού και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα εδάφη της με κάθε μέσο. Θα αυξήσουμε την ασφάλεια στις νέες περιοχές, πρόσθεσε. 

Ο Πούτιν εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στη Δύση, υποστηρίζοντας ότι η Δύση αποφάσισε ότι όλος ο κόσμος θα υποταχθεί στη δικτατορία της όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Η Δύση συνεχίζει να αναζητά τρόπους να αποδυναμώσει τη Ρωσία, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, λέγοντας πως η Δύση διεξάγει υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. 

Η εξέλιξη και ο πολιτισμός μας αποτελούν απειλή για τη Δύση, πρόσθεσε. Η Δύση δεν χρειάζεται τη Ρωσία, αλλά εμείς χρειαζόμαστε τη Ρωσία, συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τις αξίες της και τα εδάφη της. 

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η έκρηξη στους αγωγούς Nord Stream ήταν ενέργεια των Αγγλοσαξόνων. 

Ο ίδιος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι απορρίπτει τις ηθικές νόρμες, την οικογένεια και τη θρησκεία. Aυτό που βλέπουμε στη Δύση δεν είναι παρά «καθαρός σατανισμός». «Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εγχείρηση αλλαγής φύλου;» πρόσθεσε. 

Οι κάτοικοι των περιοχών της Ουκρανίας επέλεξαν να είναι με τον λαό τους, με τη μητέρα πατρίδα, τόνισε. 

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη χρήση πυρηνικών όπλων, λέγοντας πως οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές πυρηνικά όπλα, καταστρέφοντας τις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι και δημιουργώντας προηγούμενο. 

«Ακόμη και σήμερα, στην πραγματικότητα κατέχουν τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας και άλλες χώρες, και την ίδια στιγμή κυνικά τους αποκαλούν ισότιμους συμμάχους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v