Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία

Το να αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει στην Ουκρανία θα ήταν καταστροφικό για την Ουκρανία και επικίνδυνο για εμάς, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία

Οι πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν την πιο σοβαρή κλιμάκωση του πολέμου από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ

«Ο Πούτιν επιστράτευσε εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους άνδρες, έχει εξαπολύσει επικίνδυνες πυρηνικές απειλές και τώρα προσάρτησε παράνομα ουκρανική επικράτεια. Από κοινού, αποτελούν την πιο σοβαρή κλιμάκωση από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη τύπου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Στόλτενμπεργκ διαμήνυσε ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει την ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και τόνισε ότι η συμμαχία θα εστιάσει πλέον στην παροχή άμεσης βοήθειας στις ουκρανικές δυνάμεις. 

Ανέφερε επίσης ότι η Ουκρανία έχει δικαίωμα να επανακτήσει ουκρανικά εδάφη. 

«Το να αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει στην Ουκρανία θα ήταν καταστροφικό για την Ουκρανία και επικίνδυνο για εμάς» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Ουκρανίας να επιλέξει η ίδια τον δρόμο της αλλά πρόσθεσε ότι μια απόφαση για την ένταξη της πρέπει να ληφθεί ομόφωνα και από τα 30 μέλη της συμμαχίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v