Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ «δείχνει» για τη δολιοφθορά στους Nord Stream το Κρεμλίνο

Οι ΗΠΑ αύξησαν τις τιμές και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου μετά τις διαρροές αερίου στους Nord Stream», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Τι είπε για τη δυνατότητα επισκευής.

ΗΠΑ «δείχνει» για τη δολιοφθορά στους Nord Stream το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις τιμές και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά τη δολιοφθορά που προκάλεσε τις διαρροές αερίου στους υποθαλάσσιους αγωγούς Nord Stream.

«Υπάρχουν χώρες με στρατιωτική ικανότητα που επιτρέπει συμβάντα όπως οι διαρροές αερίου στους Nord Stream», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 

Συνολικά τέσσερις διαρροές ανακαλύφθηκαν τον περασμένο μήνα στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα κοντά σε Δανία και Σουηδία.

Ο Πεσκόφ είπε ότι οι αγωγοί πρέπει να επισκευαστούν αλλά ότι πρώτα πρέπει να πραγματοποιηθούν βυθομετρικές εκτιμήσεις.  

Πυρηνικά και προσαρτήσεις 

Η βάση για οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία καθορίζεται από το πυρηνικό της δόγμα, επισήμανε επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Παράλληλα ο Πεσκόφ σημείωσε ότι το Κρεμλίνο θα ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων που ζουν στις δύο από τις ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε την περασμένη εβδομάδα --την Χερσώνα και τη Ζαπορίζια-- όσον αφορά το πώς θα πρέπει να καθοριστούν τα σύνορά τους.

"Θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η Ρωσία προσάρτησε επισήμως τέσσερις ουκρανικές περιοχές την περασμένη εβδομάδα, αλλά καμία από αυτές δεν τελεί πλήρως υπό την κατοχή των δυνάμεων της Μόσχας και η Ουκρανία συνεχίζει να προελαύνει στον νότο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v