Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δωρεάν ταξίδια με τρένο στην Ισπανία (και) όλο το 2023

Επεκτείνεται η διάρκεια του δημοφιλούς μέτρου στήριξης του πληθυσμού απέναντι στις επιπτώσεις του πληθωρισμού. Η κυβέρνηση διαθέτει 700 εκατ. ευρώ και προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις με τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Δωρεάν ταξίδια με τρένο στην Ισπανία (και) όλο το 2023

Η κυβέρνηση θα διατηρήσει και το 2023 τις δωρεάν μετακινήσεις με τον προαστιακό σιδηρόδρομο Μαδρίτης και Βαρκελώνης, καθώς και με τρένα μεσαίων αποστάσεων για διαδρομές έως 300 χιλιόμετρα. Η ισχύς των δωρεάν εισιτηρίων ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου, με διάρκεια αρχικά έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο, σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των γενικών προϋπολογισμών του κράτους. Ειδικότερα, η Μοντέρο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει 700 εκατ. ευρώ για να διασφαλίσει ότι η εν λόγω δημόσια συγκοινωνία θα παραμείνει δωρεάν και το 2023.

Η ισπανική κυβέρνηση εφάρμοσε το μέτρο για να μετριάσει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, που επηρεάζει το εισόδημα των πολιτών. Η αρχική σκέψη ήταν ότι το μέτρο θα ισχύσει μόνο για το 2022. Όμως η θετική ανταπόκριση του πληθυσμού οδήγησε την κυβέρνηση στην επέκτασή του για όλη την επόμενη χρονιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v