Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προλάβετε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για Χονγκ Κονγκ!

Εντελώς δωρεάν, για μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες! Ήρθη επιτέλους η υποχρεωτική καραντίνα και λαμβάνονται δημοφιλή μέτρα για νέα τουριστική έκρηξη, πλην όμως με αρκετούς περιορισμούς ακόμη σε ισχύ.

Προλάβετε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για Χονγκ Κονγκ!

Να κερδίσει ξανά τους περίπου 56 εκατομμύρια επισκέπτες που απολάμβανε ετησίως προ πανδημίας επιδιώκει το δημοφιλές Χονγκ Κονγκ, μετά από μια διετία -και κάτι παραπάνω- εξαιρετικά αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Λίγες μέρες μετά την κατάργηση της υποχρέωσης για μακρά καραντίνα στα ξενοδοχεία, το Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να προσφέρει μισό εκατομμύριο αεροπορικά εισιτήρια δωρεάν, προκειμένου να τονώσει εκ νέου τον τουρισμό του.

Την κίνηση, που είχε αναγγελθεί για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια, επιβεβαίωσε στο CNN εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ, διευκρινίζοντας ότι τα 500.000 εισιτήρια, αξίας περίπου 254,8 εκατ. δολαρίων, θα διοχετευθούν τόσο σε επισκέπτες από το εξωτερικό όσο και σε κατοίκους.

«Το 2020 η Αρχή Αεροδρομίων του Χονγκ Κονγκ προαγόρασε περίπου 500.000 αεροπορικά εισιτήρια ως μέρος ενός πακέτου βοήθειας για την υποστήριξη της αεροπορικής βιομηχανίας», είπε ο εκπρόσωπος. «Σκοπός ήταν η ένεση ρευστότητας στις αεροπορικές εταιρείες, ενώ τώρα θα εξυπηρετηθεί η ανάγκη ανάκαμψης της αγοράς». Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μόλις γίνουν οι σχετικές διευθετήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες.

Το Χονγκ Κονγκ έχει αποκοπεί σε μεγάλο βαθμό από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω των κανόνων καραντίνας, που απαιτούσαν αρχικά από τους επισκέπτες να περάσουν 21 μέρες σε δωμάτιο ξενοδοχείου με δικά τους έξοδα, πριν βγουν στον δημόσιο χώρο.

Η περίοδος καραντίνας σταδιακά είχε μειωθεί από επτά σε τρεις μέρες, ενώ καταργήθηκε επίσημα στις 26 Σεπτεμβρίου, δίνοντας το σύνθημα ώστε να ξεχυθούν οι κάτοικοι στην αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων και κράτησης πτήσεων.

Η Cathay Pacific δημιούργησε μια εικονική «αίθουσα αναμονής» για πρόσβαση στον ιστότοπό της, ενώ η διαδικτυακή υπηρεσία κρατήσεων Expedia σημείωσε 9πλάσια αύξηση στην αναζήτηση πτήσεων από Χονγκ Κονγκ προς Τόκιο και 11πλάσια για πτήσεις προς Οσάκα. Το ενδιαφέρον για πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ όμως παρέμεινε αμετάβλητο, σύμφωνα με τη Lavinia Rajaram, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Expedia για την Ασία.

Βέβαια, η καραντίνα μπορεί να ήρθη, αλλά οι επισκέπτες στο Χονγκ Κονγκ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διάφορους περιορισμούς πριν και μετά την άφιξή τους. Για παράδειγμα, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και αρνητικό τεστ PCR. Και, αφού τους επιτραπεί να πατήσουν γη, θα πρέπει για μια εβδομάδα να υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ και επί τριήμερο να μην επισκέπτονται εστιατόρια και μπαρ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v