Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην πυρά ρίχνουν 800 εκατ. μάσκες που περίσσεψαν οι Γερμανοί

Έμειναν στα αζήτητα και έληξαν αχρησιμοποίητες. Το 20% μάλιστα κρίθηκε ελαττωματικό. Οι «επείγουσες» προμήθειες το 2020 είχαν κοστίσει 6 δισ. ευρώ...

Στην πυρά ρίχνουν 800 εκατ. μάσκες που περίσσεψαν οι Γερμανοί

Στην πυρά θα ρίξει σχεδόν 800 εκατομμύρια αχρησιμοποίητες μάσκες προσώπου η Γερμανία, που αγοράστηκαν τους πρώτους μήνες της πανδημίας αλλά πλέον έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.

Οι αρχικές προσκλήσεις υποβολής προσφορών αφορούν τη «θερμική απόρριψη» περίπου 730 εκατ. χειρουργικών μασκών και 60 εκατ. μασκών  FFP-2, δήλωσε το υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώνοντας παλαιότερη αναφορά του περιοδικού Der Spiegel. Επιπλέον, περίπου το 20% των μασκών που είχαν παραληφθεί από τον Μάρτιο του 2020 είχαν ελαττώματα, ανέφερε το υπουργείο.

Η Γερμανία, σημειώνει το Βloomberg, ξόδεψε 6 δισ. ευρώ για μάσκες στην αρχή της πανδημίας. Ο πρώην υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε επικριθεί για υπερβολικές προμήθειες και για προσωπικές διασυνδέσεις με τους προμηθευτές. Ο ίδιος είχε επικαλεστεί τον επείγοντα χαρακτήρα των προμηθειών, λόγω των ελλείψεων και της εκρηκτικής εξάπλωσης της πανδημίας τότε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v