Ιταλία: Διαβουλεύσεις Μελόνι, Σαλβίνι, Μπερλουσκόνι στη βίλα του «καβαλιέρε»

Με θέμα τον σχηματισμό νέας, ισχυρής κυβέρνησης. Πρώτο θέμα στην ατζέντα η αντιμετώπιση των υψηλών τιμών, αλλά και το... ιταλικό μεγαλείο.

Ιταλία: Διαβουλεύσεις Μελόνι, Σαλβίνι, Μπερλουσκόνι στη βίλα του «καβαλιέρε»

Οι επικεφαλής της ιταλικής συντηρητικής παράταξης Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη βίλα του «καβαλιέρε», έξω από το Μιλάνο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι ζυμώσεις και οι διάφορες επαφές και κινήσεις ενόψει του σχηματισμού νέας κυβέρνησης στη χώρα. Σύμφωνα με διαρροές στον ιταλικό τύπο, οι υπεύθυνοι της Λέγκας, των Αδελφών της Ιταλίας και της Φόρτσα Ιτάλια επιθυμούν μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πρώτα απ' όλα, τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας.

Η Λέγκα, ειδικότερα, υπογράμμισε ότι προτεραιότητά της είναι η προστασία της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών, εργαζομένων και συνταξιούχων. Η Τζόρτζια Μελόνι, από την πλευρά της, τόνισε ότι «στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι να προσφέρει και πάλι μέλλον, όραμα και μεγαλείο στην Ιταλία» και ότι «σύντομα η χώρα επιτέλους θα γυρίσει σελίδα».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας Φάμπιο Ραμπέλι, τέλος, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι της άποψης πως τη χώρα πρέπει να εκπροσωπήσει στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 20ής Οκτωβρίου ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι. Η νέα κυβέρνηση, δήλωσε, πιθανώς θα σχηματιστεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v