Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ντάιμον της JP Morgan προειδοποιεί για ύφεση στις ΗΠΑ

Η αμερικανική και η παγκόσμια οικονομία είναι πιθανό να εισέλθουν σε ύφεση σε έξι με εννιά μήνες από τώρα, προειδοποίησε ο CEO της JP Morgan.

Ο Ντάιμον της JP Morgan προειδοποιεί για ύφεση στις ΗΠΑ

Ο CEO της JP Morgan, Τζέρεμι Ντάιμον, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ένα πολύ σοβαρό μείγμα αντίθετων ανέμων είναι πολύ πιθανό να σπρώξει τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση ώς τα μέσα της επόμενης χρονιάς. 

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο CEO της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει ακόμα καλά και οι καταναλώτες θα είναι πιθανότατα σε καλύτερη κατάσταση από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. «Αλλά δεν μπορείς να μιλάς για την οικονομία χωρίς να μιλάς για πράγματα που αφορούν στο μέλλον - και τα πράγματα αυτά είναι σοβαρά» προειδοποίησε. 

Ο ίδιος ανέφερε ως ανησυχητικά σημάδια τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, την άνοδο των επιτοκίων περισσότερο από τις προβλέψεις, τις άγνωστες συνέπειες της ποσοτικής χαλάρωσης και  τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αυτά είναι πολύ, πολύ σοβαρά πράγματα τα οποία πιστεύω ότι θα ωθήσουν τις ΗΠΑ και τον κόσμο σε ύφεση σε έξι με εννιά μήνες από τώρα» υπογράμμισε λέγοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε ύφεση. 

Ερωτώμενος για το outlook του S&P 500 ο Ντάιμον δήλωσε ότι μπορεί να υποχωρήσει εύκολα επιπλέον 20% από τα τρέχοντα επίπεδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v