Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πιο χαμηλό από το 1974 η ανεργία στη Βρετανία

Υποχώρησε στο 3,5% τον Αύγουστο. Το ποσοστό απασχόλησης μιεώθηκε επίσης κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 75,5%, με τον αριθμό των μισθωτών να βρίσκεται πάντως στο ρεκόρ των 29,7 εκατ. Στα ύψη οι τιμές τροφίμων.

Στο πιο χαμηλό από το 1974 η ανεργία στη Βρετανία

Aναπάντεχη πτώση σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία τον Αύγουστο, κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 3,5%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ηταν το πιο χαμηλό σημείο από το 1974.

Ωστόσο, το ποσοστό απασχόλησης μιεώθηκε επίσης κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 75,5%, με τον αριθμό των μισθωτών να βρίσκεται πάντως στο ρεκόρ των 29,7 εκατ.

Ο αριθμός των κενών θέσεων κινήθηκε χαμηλότερα κατά 46.000, στις 1,25 εκατ. καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών. Οι κενές θέσεις εργασίας παρέμειναν σε ιστορικό υψηλό παρά τις τρεις διαδοχικές πτώσεις.

 

Στ0 13,9% ο πληθωρισμός τροφίμων

Την ίδια ώρα, οι τιμές των τροφίμων αγγίζει νέο υψηλό ρεκόρ, οδηγώντας τους καταναλωτές να αγοράζουν πιο φθηνά φρούτα και λαχανικά για να μειώσουν τους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Kantar, ο πληθωρισμός των τροφίμων έφτασε στο 13,9% τον Σεπτέμβριο, στο πιο υψηλό σημείο από την έναρξη της έρευνά του το 2008.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, ο μέσος μισθός συμπεριλαμβανομένων των μπόνους μειώθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v