Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο θα πέσει η περιουσία των νοικοκυριών παγκοσμίως φέτος

Ππρώτη φορά από το 2008 καταγράφονται απώλειες. Η νομισματική σύσφιξη συμπιέζει οικονομίες και αγορές. Τι εκτιμά έκθεση της Allianz.

Πόσο θα πέσει η περιουσία των νοικοκυριών παγκοσμίως φέτος

Ο παγκόσμιος πλούτος των νοικοκυριών βρίσκεται σε πορεία για την πρώτη του σημαντική συρρίκνωση μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση του 2008, σύμφωνα με έκθεση της Allianz.

Μετά από τρία χρόνια ρεκόρ κερδών στην αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών, το 2022 είναι πιθανό να οδηγήσει σε ονομαστική πτώση άνω του 2%, ανέφεραν οι ερευνητές σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Ονόμασαν αυτό το έτος «σημείο καμπής» για τον παγκόσμιο πλούτο, εν μέσω πενιχρών ενδείξεων ότι θα ακολουθήσει μια ουσιαστική ανατροπή.

«Η νομισματική σύσφιξη συμπιέζει οικονομίες και αγορές - ο πλούτος των νοικοκυριών θα νιώσει την πίεση», ανέφερε η Allianz στην έκθεση. «Σε πραγματικούς όρους, τα νοικοκυριά θα χάσουν 10% του πλούτου τους».

Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει χτυπήσει την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία και έχει προκαλέσει αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο να αυξήσουν το κόστος δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v