Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Rosneft μηνύει τη Γερμανία για τη δήμευση των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων

Η Rosneft υπέβαλε την καταγγελία στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας στη Λειψία. Υποστηρίζει ότι οι νέοι κανονισμοί που εισήχθησαν το καλοκαίρι είναι αντισυνταγματικοί.

Η Rosneft μηνύει τη Γερμανία για τη δήμευση των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων

Η ρωσική πετρελαϊκή Rosneft υπέβαλε νομική καταγγελία κατά της κίνησης της γερμανικής κυβέρνησης τον περασμένο μήνα να πάρει τον έλεγχο των περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα.

Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς δικαιολόγησε το βήμα λέγοντας ότι ήταν απαραίτητο για την προστασία του ενεργειακού εφοδιασμού και τη διασφάλιση του μέλλοντος του διυλιστηρίου Schwedt κοντά στα πολωνικά σύνορα, το οποίο τροφοδοτεί το Βερολίνο και μεγάλο μέρος της ανατολικής Γερμανίας με καύσιμα.

Η Rosneft υποστηρίζει ότι οι απαιτήσεις για εντολή αναγκαστικής διοίκησης, όπως ορίζονται στον Νόμο για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Γερμανίας, δεν πληρούνται και ότι έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της. Λέει επίσης ότι οι νέοι κανονισμοί που εισήχθησαν το καλοκαίρι είναι αντισυνταγματικοί.

«Η Rosneft εκπλήρωνε πάντα τη δέσμευσή της στη Γερμανία και τις υπάρχουσες συμβάσεις με ορθή εμπορική πρακτική και χωρίς πολιτική επιρροή, παρά τη σύγκρουση στην Ουκρανία», σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα LinkedΙn του νομικού εκπροσώπου της Rosneft.

Η Rosneft υπέβαλε την καταγγελία στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας στη Λειψία. Εκπρόσωπος του δικαστηρίου επιβεβαίωσε την κατάθεση. Το Bloomberg επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομίας για σχόλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v