Τι μηνύματα στέλνουν αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες για το τρίτο τρίμηνο

Πτώση 17% στα κέρδη ανέφερε η JPMorgan Chase & Co. Οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες μείωσαν τα κέρδη της Wells Fargo. Χτύπημα από την επιβράδυνση των deals για την Morgan Stanley. Θετικά τα futures της Wall μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων.

Τι μηνύματα στέλνουν αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες για το τρίτο τρίμηνο

Πτώση 17% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου ανέφερε η JPMorgan Chase & Co σήμερα Παρασκευή, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ μείωσε τη διάθεση για deals και επιβάρυνε τον επενδυτικό τραπεζικό κλάδο της.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 9,74 δισ. δολάρια ή $3,12 ανά μετοχή, έναντι 11,69 δισ. ή 3,74 δολάριο ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η τράπεζα.

Οι αναλυτές περίμεναν 2,88 δολάρια ανά μετοχή. 

Τα αποθεματικά για ζημίες δανείων έριξαν τα κέρδη της Wells Fargo

Πτώση των κερδών της το τρίτο τρίμηνο είχε η Wells Fargo & Co, καθώς η τράπεζα άφησε στην άκρη περισσότερα χρήματα για να προετοιμαστεί για ένα χτύπημα από μια πιθανή οικονομική επιβράδυνση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες ενισχύθηκαν στα 784 εκατ. δολάρια το τρίμηνο, σε σύγκριση με την αποδέσμευση 1,4 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, όταν τα έκτακτα κρατικά κίνητρα βοήθησαν την οικονομία να ανακάμψει από το χτύπημα της πανδημίας.

Οι τράπεζες συγκεντρώνουν κεφάλαια και πάλι εν μέσω ανησυχιών ότι οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να συγκρατήσει τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό θα οδηγήσουν την οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση.

Οι προοπτικές έχουν επιβαρυνθεί περαιτέρω από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και τα εξασθενημένα μέτρα τόνωσης. Το υψηλότερο κόστος δανεισμού έχει επίσης μειώσει τη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια και δάνεια αυτοκινήτων, οδηγώντας χαμηλότερα τα έσοδα των τραπεζών.

Η Wells Fargo εξακολουθεί να εργάζεται για να περιορίσει τις συνέπειες ενός εξαετούς πλέον σκανδάλου σχετικά με τις πρακτικές πωλήσεών της που οδήγησαν σε υψηλά πρόστιμα.

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε κέρδη 3,53 δισ. δολαρίων, ή 85 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 5,12 δισ. δολάρια ή 1,17 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Κατέβασαν ταχύτητα τα deals, υποχώρησαν τα κέρδη της Morgan Stanley

Η Morgan Stanley ανέφερε την Παρασκευή πτώση των κερδών του τρίτου τριμήνου, καθώς η επιβράδυνση των παγκόσμιων deals έπληξε τον βασικό κλάδο της επενδυτικής τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα ανέφερε κέρδη 2,49 δισ. δολ., ή 1,47 δολ. ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με 3,58 δισ. δολ. ή 1,98 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 1,49 δολαρίου ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Πτώση 25% για τα κέρδη της Citigroup

Η Citigroup ανέφερε πτώση 25% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου την Παρασκευή, καθώς η επενδυτική τραπεζική ήρθε αντιμέτωπη με την ύφεση στο dealmaking.

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών έχει σταματήσει φέτος, εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας, όπως οι συνέπειες από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η ασθενέστερη οικονομική εικόνα ώθησε τη Citi να προσθέσει 370 εκατομμύρια δολάρια στα αποθεματικά αυτό το τρίμηνο, έναντι αποδέσμευσης 1,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το αποθεματικό της ένα χρόνο νωρίτερα. 

Τα καθαρά κέρδη ήταν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1,63 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,15 δολάρια ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v