Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντιλ 24,6 δισ. δολαρίων για εξαγορά της Albertsons από την Kroger

Η συμφωνία αναμένεται να αντιμετωπίσει αυστηρό έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ντιλ 24,6 δισ. δολαρίων για εξαγορά της Albertsons από την Kroger

Η Kroger συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια Albertsons έναντι 24,6 δισ. δολάρια σε μια συμφωνία που θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες παντοπωλείων των ΗΠΑ, εάν μπορέσει να ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Η εταιρεία με έδρα το Σινσινάτι του Οχάιο συμφώνησε να πληρώσει 34,10 δολάρια ανά μετοχή Albertsons, σχεδόν 33% premium στην τιμή της μετοχής του ομίλου στις 12 Οκτωβρίου. Η τιμή περιλαμβάνει χρέος 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Albertsons θα καταβάλει ειδικό μέρισμα σε μετρητά περίπου 6,85 δολάρια ανά μετοχή, αξίας περίπου 4 δισ. στους μετόχους της φέτος, το οποίο θα αφαιρεθεί από τη συνολική προσφορά μετρητών.

Το τμήμα μετρητών της συμφωνίας θα μειωθεί επίσης από τις μετοχές που θα λάβουν οι μέτοχοι της Albertsons σε μια νεοσύστατη εταιρεία που θα στεγάζει μεταξύ 100 έως 375 καταστήματα που εκποιούνται από τις δύο εταιρείες.

Ενώ η συνένωση θα βοηθούσε τους δυο να ανταγωνιστούν με εταιρείες όπως η Walmart και η Amazon, η συμφωνία αναμένεται να αντιμετωπίσει αυστηρό έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές σε μια στιγμή που οι αμερικανοί καταναλωτές αισθάνονται ήδη την πίεση από τον υψηλό πληθωρισμό.

Από κοινού οι δύο εταιρείες απασχολούν περισσότερα από 710.000 άτομα σε 4.996 καταστήματα που λειτουργούν σε 48 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι είναι έτοιμες να κάνουν σημαντικές παραχωρήσεις για την αντιμετώπιση πιθανών αντιμονοπωλιακών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ορισμένων καταστημάτων σε ανταγωνιστές, καθώς και την απόσπαση ενός ολόκληρου τμήματος της επιχείρησης της Albertsons.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v