Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άμπου Ντάμπι και Σαουδ. Αραβία βολιδοσκοπούν επενδύσεις στην Credit Suisse

Καλοβλέπουν είσοδο κρατικών ταμείων τους στην επενδυτική μονάδα του ελβετικού τραπεζικού ομίλου, αρκεί να αρθούν κάποιες αρχικές επιφυλάξεις...

Άμπου Ντάμπι και Σαουδ. Αραβία βολιδοσκοπούν επενδύσεις στην Credit Suisse

Το Άμπου Ντάμπι και η Σαουδική Αραβία «ζυγίζουν» το αν θα βάλουν χρήματα στην επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse Group καθώς και σε άλλες επιχειρήσεις προκειμένου να επωφεληθούν από τις μειωμένες αξίες, δηλώνουν πηγές στο Bloomberg.

Το πετρο-εμιράτο και ο μεγάλος γείτονάς του στον Κόλπο διερευνούν χωριστά πιθανές επενδύσεις μέσω κρατικών επενδυτικών ταμείων, όπως το Mubadala Investment του Άμπου Ντάμπι και το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, είπαν οι πηγές υπό τον όρο ανωνυμίας. Συμφωνία θα μπορούσε να έρθει και μέσω άλλων σχημάτων, όπου κάθε χώρα κατέχει σημαντικά μερίδια, συμπλήρωσαν.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι σαφές εάν θα οδηγήσουν σε υποβολή προσφοράς. Οι πιθανοί επενδυτές στην ελβετική τράπεζα είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τον κίνδυνο μελλοντικών ζημιών ή νομικών ζητημάτων που ίσως προκύψουν, ανέφεραν οι πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v