Κατηφόρισαν τα κέρδη της Goldman Sachs το τρίτο τρίμηνο

Προχωράει σε νέα αναδιοργάνωση. Θα έχει πλέον τρία λειτουργικά τμήματα -διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας, παγκόσμια τραπεζική και αγορές/λύσεις πλατφόρμας.

Κατηφόρισαν τα κέρδη της Goldman Sachs το τρίτο τρίμηνο

Η Goldman Sachs Group ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναδιοργανώνει τις δραστηριότητές της, καθώς ο κολοσσός της Wall Street προχωρά σε νέα αναμόρφωση σε λιγότερο από τρία χρόνια, την ώρα που ανέφερε επίσης πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Η τράπεζα θα έχει πλέον τρία λειτουργικά τμήματα -διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας, παγκόσμια τραπεζική και αγορές/λύσεις πλατφόρμας. Η Goldman δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα στελέχη που θα ηγηθούν των μονάδων.

Οι μετοχές σημείωναν άνοδο 2,5% στα 314,50 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Ο ανασχηματισμός έρχεται καθώς η επενδυτική τράπεζα επιδιώκει να ενισχύσει τα εισοδήματά της από δραστηριότητες που βασίζονται σε προμήθειες, σε μια εποχή που τα αυξανόμενα επιτόκια έχουν επηρεάσει τις αποτιμήσεις και το κλείσιμο deal και ακολουθεί έναν γύρο περικοπών θέσεων εργασίας παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο.

«Είναι καιρός να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον σε συνέντευξή του στο CNBC, αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας.

Η τράπεζα ολοκληρώνει ένα μικτό τρίμηνο για τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, στο οποίο οι ασταθείς κεφαλαιαγορές και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης αποδυνάμωσαν την επενδυτική τραπεζική. 

Τα κέρδη μειώθηκαν στα 2,96 δισεκατομμύρια δολάρια ή 8,25 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 5,28 δισεκατομμύρια δολάρια ή 14,93 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 7,69 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 12%, στα 11,98 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v