Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολλανδία: Σφάζει 300.000 πουλερικά για να αντιμετωπίσει τη γρίπη των πτηνών

Σχεδόν έξι εκατομμύρια πουλερικά έχουν θανατωθεί από τότε που το νέο στέλεχος της ασθένειας εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στις 26 Οκτωβρίου. Αναζωπύρώνονται τα κρούσματα και στη Γαλλία.

Ολλανδία: Σφάζει 300.000 πουλερικά για να αντιμετωπίσει τη γρίπη των πτηνών

Η Ολλανδία θα προχωρήσει στον σφαγιασμό άλλων 300.000 πουλερικών σε αγρόκτημα στο νότιο τμήμα της χώρας, μετά τον εντοπισμό εκεί ενός εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Περίπου 30 κρούσματα του θανατηφόρου αυτού στελέχους της γρίπης των πτηνών έχουν εντοπιστεί στην Ολλανδία από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων νωρίτερα φέτος.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια πουλερικά έχουν ήδη σφαγιαστεί στην Ολλανδία από τότε που το νέο στέλεχος της ασθένειας εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στις 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική αρχή ασφάλειας των τροφίμων.

Τις τελευταίες εβδομάδες και η Γαλλία αντιμετωπίζει αναζωπύρωση των κρουσμάτων γρίπης των πτηνών, ενώ στις αρχές του έτους η χώρα αντιμετώπισε το χειρότερο κύμα της νόσου που έχει γνωρίσει ποτέ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v