Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα υποτροφιών ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα

Με τα εγκαίνια του γραφείου, το Ινστιτούτο Goethe θα ξεκινήσει την προετοιμασία και εν συνεχεία θα δημοσιεύσει την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Πρόγραμμα υποτροφιών ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ινστιτούτο Goethe εγκαινίασαν το νέο γραφείο του προγράμματος υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Το γραφείο αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της βοήθειας που παρέχει η ΕΕ στους Τουρκοκυπρίους για να έρθουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Servet Somuncuoglu στη Λευκωσία, θα είναι ανοικτό στο κοινό και συνιστά σαφή απόδειξη της επένδυσης της ΕΕ στο μέλλον των Τουρκοκυπρίων, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ο Γενικός Διευθυντής Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Μάριο Νάβα δήλωσε σχετικά:

«Τα εγκαίνια αυτά εκπληρώνουν τον στόχο μας να έρθει η τουρκοκυπριακή κοινότητα πιο κοντά στην ΕΕ. Το κτίριο αυτό αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για την πρόσβαση, την ένταξη και την αίσθηση του ανήκειν, η οποία θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες εκπαίδευσης και κατάρτισης της κοινότητας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Τουρκοκύπριοι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και επωφελούνται από το πρόγραμμα όταν αποφασίζουν τι θα σπουδάσουν και πού, σε άλλες χώρες της ΕΕ.»

Το πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα θεσπίστηκε το 2007 και έχει προσφέρει σε περισσότερους από 2.000 Τουρκοκύπριους τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να καταρτιστούν σε εξαιρετικά ποικιλόμορφα, συμπεριληπτικά και ενθαρρυντικά περιβάλλοντα σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εμβληματικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί μέρος των προσπαθειών της ΕΕ για τη διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου. Τον Απρίλιο του 2022, η Επιτροπή και το Ινστιτούτο Goethe συνήψαν συμφωνία συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ. Με τα εγκαίνια του γραφείου, το Ινστιτούτο Goethe θα ξεκινήσει την προετοιμασία και εν συνεχεία θα δημοσιεύσει την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

* Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ προς την τουρκική κοινότητα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v