Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκό μήνυμα Ντράγκι, υπέρ του πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Ιταλός απερχόμενος πρωθυπουργός στηλίτευσε «αυτόνομες πρωτοβουλίες» δημοσιονομικά ισχυρών χωρών (βλ. Γερμανία), ζήτησε μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και κοινό ταμείο για προστασία της εσωτερικής αγοράς.

Ευρωπαϊκό μήνυμα Ντράγκι, υπέρ του πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε στην ανάγκη να υιοθετηθεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και να γίνει πράξη η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκε κατά των αυτόνομων πρωτοβουλιών εκ μέρους χωρών που διαθέτουν μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο, διότι η προσέγγιση αυτή μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την ενότητα της Ευρώπης.

Ο Ντράγκι τάχθηκε, επίσης, υπέρ της έγκρισης κοινών ευρωπαϊκών δαπανών, ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική ύφεση. «Δεν πρόκειται για θέμα αλληλεγγύης, αλλά για προστασία της εσωτερικής αγοράς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να εγκριθεί ένα ισχυρό ευρωπαϊκό ταμείο, με στόχο όχι μόνο τις επενδύσεις, αλλά και τη συγκράτηση των τιμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v