Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακρόν κατά ΗΠΑ για υποκρισία στο εμπόριο

Λάβρος ο Γάλλος πρόεδρος κατά των εμπορικών πολιτικών της Ουάσιγκτον που δημιουργούν «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Καταγγέλλει αθέμιτες επιδοτήσεις και εκμετάλλευση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Μακρόν κατά ΗΠΑ για υποκρισία στο εμπόριο

Σκληρή κριτική κατά των ΗΠΑ απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρον υποστηρίζοντας ότι ακολουθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την εμπορική και ενεργειακή πολιτική. 

«Η οικονομία της Βόρειας Αμερικής κάνει επιλογές με κριτήριο την ελκυστικότητα, το οποίο το σέβομαι, αλλά αυτές δημιουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά με χαμηλότερες τιμές ενέργειας στο εσωτερικό ενώ στο εξωτερικό το φυσικό αέριο πωλείται στην Ευρώπη σε τιμές ρεκόρ» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες. 

«Επιπρόσθετα, επιτρέπουν η κρατική στήριξη να φτάσει ως και το 80% σε κάποιους τομείς ενώ εδώ απαγορεύεται. Βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά» πρόσθεσε. «Αφορά την ειλικρίνεια του υπερατλαντικού εμπορίου» επισήμανε. 

H E.E. έχει ενοχληθεί από το πακέτο τόνωσης που πέρασε η κυβέρνηση Μπάιντεν, το οποίο προσφέρει επιδοτήσεις για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βόρεαι Αμερική και παρέχει σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους στήριξη στην πράσινη οικονομία με όρους που δεν είναι δίκαιοι όσον αφορά το υπερατλαντικό εμπόριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v