Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά ρεκόρ στις εκδόσεις ομολόγων «junk» το 2022

Η έκδοση εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης κατέγραψε βουτιά 73% από τις αρχές του έτους ως τις 24 Οκτωβρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Βουτιά ρεκόρ στις εκδόσεις ομολόγων «junk» το 2022

Οι πωλήσεις ομολόγων «junk» υποχωρούν με πρωτοφανή ρυθμό καθώς τα επιτόκια αυξάνονται.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg, η έκδοση εταιρικών ομολόγων υψηλής απόδοσης κατέγραψε βουτιά 73% από τις αρχές του έτους ως τις 24 Οκτωβρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η πτώση καταδεικνύει ότι οι διαχειριστές χρήματος αποφεύγουν τους τίτλους χαμηλής αξιολόγησης παρά την άνοδο των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών, φοβούμενοι ότι οι δανειστές μπορεί να είναι ευάλωτοι στον πληθωρισμό και την ύφεση.

Η έκδοση από την αρχή του έτους ως τις 24 Οκτωβρίου ανήλθε στα 206,7 δισ. δολάρια έναντι 775,5 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία από το Bloomberg.

H βουτιά αυτή είναι μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης και έρχεται μετά από μια χρονιά ρεκόρ στην έκδοση «junk» ομολόγων το 2021, όταν πουλήθηκαν 878 δισ. δολάρια εταιρικών τίτλων υψηλής απόδοσης παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v