Γέλεν: Αντιμέτωπη με σοβαρά ρίσκα η παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία είναι αντιμέτωπη με «ένα επικίνδυνο περιβάλλον», συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας και την αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές, τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Γέλεν: Αντιμέτωπη με σοβαρά ρίσκα η παγκόσμια οικονομία

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποίησε ότι οι πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές μπορεί να διαταράξουν το αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα, το οποίο μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ανθεκτικό απέναντι σε αυτά τα σοκ. 

Η παγκόσμια οικονομία είναι αντιμέτωπη με «ένα επικίνδυνο περιβάλλον», συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας και την αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές, τόνισε η κα. Γέλεν μετά από ομιλία που έδωσε στη Νέα Υόρκη. 

Σε τέτοιες συνθήκες, «μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα», πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ίδια υπογράμμισε πάντως ότι για την ώρα δεν βλέπει ανησυχητικά προβλήματα στο χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, αν και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών και οι ρυθμιστικές αρχές εργάζονται για να παρακολουθούν καλύτερα τα επίπεδα μόχλευσης στα funds.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v