Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 24% για τα κέρδη της UBS το τρίτο τρίμηνο

«Οι πελάτες εξακολουθούν να ανησυχούν για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, τις αυξημένες τιμές της ενέργειας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της πανδημίας», δήλωσε ο Ραλφ Χάμερς, Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας.

Βουτιά 24% για τα κέρδη της UBS το τρίτο τρίμηνο

Η UBS ανακοίνωσε την Τρίτη κέρδη 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά χαμηλότερα κατά 24% σε ετήσια βάση, με την ελβετική τράπεζα να επικαλείται ένα απαιτητικό περιβάλλον.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,64 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Η UBS ανέφερε κέρδη 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η ελβετική τράπεζα δεν είχε κέρδη σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες το δεύτερο τρίμηνο, φτάνοντας τότε στα 2,108 δισεκατομμυρια δολάρια. Η τράπεζα είπε τότε ότι εκείνο το τρίμηνο ήταν «μία από τις πιο δύσκολες περιόδους για τους επενδυτές τα τελευταία 10 χρόνια» λόγω του υψηλού πληθωρισμού, του πολέμου στην Ουκρανία και των αυστηρών πολιτικών Covid-19 στην Ασία.

Η UBS δήλωσε την Τρίτη ότι αυτοί οι παράγοντες συνέχισαν να είναι στο μυαλό των επενδυτών το τρίτο τρίμηνο. «Οι πελάτες εξακολουθούν να ανησυχούν για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, τις αυξημένες τιμές της ενέργειας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της πανδημίας», δήλωσε ο Ραλφ Χάμερς, Διευθύνων Σύμβουλος της UBS.

Τα έσοδα έφτασαν τα 8,3 δισ. δολάρια, από $9,1 δισ. έναν χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v